Сила молитви (Анжеліка Коробчинська)

З початку вересня в парафії Божого Милосердя на Мальованці, в знак нагороди за активну участь в Cлужбі Божій, отець Віталій Вездецький SAC розпочав під час Cлужби Божої для дітей, передавати фігурку Матері Божої Фатимської що неділі іншій дитині.

Наша донька на протязі майже двох місяців спостерігала за цим дійством, та одного дня запитала в мене:

– Що потрібно зробити для того, щоб фігурка Матері Божої прийшла до нас в дім?

Відповідь моя була:

 – Молитися.

Поки я займалась хатніми справами наша донька прийшовши зі школи і зробивши домашні завдання, вже стояла на колінцях і молилася. Це був місяць жовтень, точніше його кінець і ми всією родиною на протязі всього місяця молилися розарій майже щодня по таємничці, але наша маленька донька почала молитися розарій щодня не таємничку, а цілу частину, і тільки час від часу питала:

– А Бог почує мене?

Відповідь моя була:

– Звісно, і ми ставали на коліна і молилися всією родиною.

І ось прийшла довгоочікувана неділя. Ми збираємося на святу Службу, а донька запитує:

– Мамо, як ти думаєш, чи дасть мені отець Віталій сьогодні фігурку Матері Божої?

Я на хвилинку замислилась, бо сказати, що дасть можна, але кому має отець її дати не знаю і починаю пояснювати. Що фігурка до тебе перейти вже хоче, але може є дитина кому Вона на даний час більше потрібна, що Бог буде вирішувати кому треба скоріше її дати, а ми повинні надіятися і вірити…(пізніше я зрозуміла, що це були самі цінні і точні слова, які говорив за мене Господь). Питань було в дочки багато, поки ми йшли на Святу Літургію.

Свята Меса пройшла як завжди швидко і ось настає час коли отець Віталій вимовляє ім’я дитини, яка забере Матір Божу на тиждень до себе в гості і звучить ім’я моєї дочки, „ це чудо ”, але в цей час встає інша дівчинка з таким самим ім’ям і підходить до отця (не знаю , кого отець мав на увазі), звісно отець віддає їй Матір Божу, але одразу настає інше чудо, в цей час отець Настоятель оголошує, що сьогодні будуть нагороджені всі діти, які приймали участь в іншому конкурсі і діток починають визивати по імені та прізвищу і нагороджувати подарунками і серед них моя донька. Звісно подарунок згладив всі сподівання та розчарування на ту хвилину і разом з тим надав силу дитині, що все таки її молитви були почуті Господом, та згадалися дві години тому сказані слова:

– Що може комусь скоріше потрібна фігурка Матері Божої?

Ми йшли додому, але думки, що потрібно краще зробити, щоб фігурку Матері Божої Фатимської дали саме нашій донці нас не залишали і ми вирішили, що будемо молитися далі. Весь наступний тиждень наша донька молилася щодня і її, а разом з нею і наші молитви були почуті Господом і наступної неділі фігурку Матері Божої Фатимської передали саме нашій дочці, а ми ще раз досвідчили разом з нашою донькою , що сила молитви дуже велика.

Анжеліка Коробчинська