25 річниця утворення спільноти Об’єднання Католицького Апостольства в Україні

В Житомирській парафії Божого Милосердя 2 січня 2017 року відбулося святкування 25 річниці утворення спільноти Об’єднання Католицького Апостольства в Україні. Першими членами ОКА стали 14 осіб, які 2 січня 1992 року склали Акт Апостольської Відданості.

На святкуванні були присутні члени Об’єднання Католицького Апостольства з Житомира, Довбиша, Кам’яного Броду і Львова. Завітали також друзі і симпатики Об’єднання. Розпочалася зустріч зі спільної молитви Коронки до Божого Милосердя. За святковим столом вшанували присутніх перших членів ОКА в Житомирі і вислухали їх спогади про історію заснування Об’єднання. Пригадали цікаві події за чверть століття і поділилися своїми свідоцтвами про місце, що його посідає в їх житті ОКА, також інші присутні. Під час Адорації Пресвятих дарів молилися вервицю за ОКА в Україні і в цілому світі.

Завершила святкування подячна Євхаристія, що її відправив настоятель парафії Божого Милосердя в Житомирі о. Ярослав Ольшевський. Співслужили: о. Віктор Матушевський, о. Євген Цимбалюк та о. Валерій Дубина. Дякували Господу за 25 років існування ОКА, за Божі ласки для членів Об’єднання і для всіх, в кому апостольське служіння мирян і вчинки милосердя розпалювали любов до Отця.

В проповіді о. Віктор Матушевський закликав через молитву, слово, свої діяння, через свідоцтво свого життя бути голосом, що запроваджує інших людей до зустрічі з Господом. Отець Віктор побажав Божого благословення на подальшу діяльність ОКА і закликав у покровителі і помічники в цьому св. Йоана Хрестителя і св. Вінцентія Паллотті – Засновника Об’єднання.

Молилися присутні за Церкву, за повноту дарів для всіх членів ОКА, за єпископів і священників, що протягом 25 років опікувалися Об’єднанням. Молилися за померлих членів спільноти, просили про відвагу і любов для виконання свого апостольського завдання в щоденному житті. Наприкінці Богослужіння всі присутні члени ОКА відновили Акт Апостольського Зобов’язання і вшанували реліквії св. Вінцентія Паллотті і блаженної Єлизавети Санни. Подякувала присутнім за спільну молитву і святкування 25-річчя Об’єднання с. Йоланта Вагнер – голова НКР ОКА, а також запросила до участі в другому етапі ювілейного святкування, що відбудеться під час Першого Національного Конгресу ОКА 28-30.04.2017р.

Колесова Ольга