Дорослі у Львові

Група дорослих людей із парафії Божого Милосердя в кількості 46 осіб, разом із отцем–настоятелем Ольшевським Ярославом протягом 15.10.2018 – 18.10.2018 року перебувала на екскурсії – паломництві у м. Львові.

Перед тим – як прибути до міста Лева парафіяни взяли участь у Святій Месі у костелі святих Апостолів Петра і Павла (м. Рівне), яку відправив отець– настоятель Ярослав, після звершення якої робили світлини, знайомилися із історією парафії та діючими закладами, що знаходяться на території цього гарного храму. Взагалі під час подорожі до місця призначення настрій в усіх був чудовий, люди посміхалися, багато спілкувалися між собою та в святій молитві «Розарій» не забували за тих – хто потребує нашої молитви та за померлих. Після прибуття до місця проживання у Львові – Львівської Вищої Духовної Семінарії на групу чекала смачна вечеря.

Наступного дня Господь Бог знову ж проявив свою любов до паломників, яка виявилася в тому – що в супроводі пані – ескурсовода було оглянуто стару частину міста Львова, а саме: Площу Ринок, Домініканський собор, Армянський квартал із його Армянським собором, Порохову вежу, відвідали православну та українську греко – католицьку церкву, а найбільш радісною подією була участь парафіян у Святій Месі в Львівському кафедральному костелі, яку відправив наш отець – настоятель. На завершення цього чудового дня наші дорослі парафіяни отримали насолоду від перегляду чудової вистави «Сватання на Гончарівці», яка відбувалася у залі театру імені Марії Заньковецької.

Протягом третього дня подорожі паломники знайомилися із найбільш визначними місцями міста Лева подорожуючи автобусом та побачили незвичайний храм Святої Єлизавети, який виконаний у готичному стилі, Архикафедральний собор Святого Юра УГКЦ, відвідали меморіальний комплекс Студентського парку розташованого біля гуртожитків «Львівської політехніки» та згадали в молитві польських професорів, вбитих в липні місяці 1941 року німецькими окупаційними військами. Після чого екскурсія перемістилася на територію Личаківського кладовища, яке є не тільки місцем для поховання, а історико – культурним музеєм – заповідником, де 300 тис. поховань на 40 га., а на 500 могилах встановлені скульптури, які є справжніми витворами мистецтва. В основному там поховані визначні особистості. Там поховані польський письменник Артур Гротт, І. Франко, Соломія Крушельницька, Маркиян Шушкевич, Ігор Білозір, Володимир Івасюк (написав текст пісні «Червона рута»).

Мандруючи із Львова до Житомира наша група відвідала Олеський замок (смт. Олесько Львівської області) – пам’ятку архітектури XIII-XVIII ст., де отримала неймовірні враження та робила чудові світлини.

Останнім пунктом екскурсії був костел «Христа Царя Всесвіту» у м. Новоград – Волинський Житомирської області, де група почула розповідь про парафію від отця – настоятеля цього прекрасного храму та вибула до власних домівок, молячись в дорозі за нашого отця – настоятеля Ярослава, добродіїв, завдячуючи яким наші люди змогли таким чином гарно відпочити та водія автобуса Генадія, який своєю працею та служінням нашим дорослим парафіянам заслуговує на самі теплі слова подяки.